måndag 29 september 2014

Våga!

Jag har länge tänkt på en sak, och ikväll när jag läste ur Psaltaren 119 så var det äntligen någon som satte ord på mina känslor. 

"Led min vandring efter dina bud, den stigen går jag med glädje." 
Psaltaren 119:35

"Låt mig leva för att prisa dig, låt dina lagar vara min hjälp." 
Psaltaren 119:175

Särskilt det sista bibelordet har under väldigt lång tid varit min bön, men det kan vara svårt att hålla Guds lagar. Särskilt när man lever i ett land där kristna är en minoritet. Men jag tror att med Guds hjälp och stöttning av varandra så blir det lättare. Det är därför min uppmaning till dig. Våga lita på Gud och uppmuntra dina bröder och systrar i Kristus! 

-Maja 

onsdag 17 september 2014

Undervisning!

Ibland kan det vara svårt att förstå bibeln och förstå vad Gud säger om vissa saker, då kan det vara bra att lyssna undervisning. ELU har väldigt bra inspelad undervisning här.

måndag 15 september 2014

Sommaren!

Som ni kanske har märkt, så har jag tagit en bloggpaus, men jag tänkte försöka börja igen.
Den här sommaren har varit intensiv, jag har varit iväg nästan hela sommaren, och när jag inte varit iväg så har jag jobbat. Jag har också varit på lägret PULS på strandhem, det var riktigt roligt och det var viktigt för mig att kunna ladda batterierna där. Det är något som jag ibland behöver, att bara ha några dagar med Gud och andra kristna, där man inte är ovanlig.

Hoppas att alla ni har haft en bra sommar, Gud välsigne er!

söndag 11 maj 2014

Veckans bibelord!

"Be ständigt"
Andra thessalonikerbrevet 5:17 

Att be ständigt tror inte jag betyder att man ska sitta med hopknäppta händer 24/7. Jag tror att det handlar om att inkludera Gud överallt och inte bara i kyrkan. Helt enkelt att leva för Gud!

söndag 4 maj 2014

Veckans bibelord!

"Herrens hus skall vara mitt hem så länge jag lever." 
Psaltaren 23:6 

Det är min eviga bön och längtan att det ska vara så. Tänk att Guds hus får vara vårt hem, det är sjukt stort. 

söndag 27 april 2014

Veckans bibelord!

"Han ger mig ny kraft
och leder mig på rätta vägar"
Psaltaren 23:3

Ibland så kan saker bli jobbiga. Jag har märkt att när jag vänder mig till Gud med mina problem så ger han mig ny kraft och leder mig på rätt väg igen. 

söndag 20 april 2014

Veckans bibelord!

Då gick Jesus fram till dem och talade till dem. Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp den i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut. 
Matteusevangeliet 28:18-20 

Det här är bland det sista som Jesus säger åt sina lärjungar att göra. Och jag tror att det är en uppmaning till oss kristna som lever idag och inte bara till de 12. Jag tycker att det är väldigt starkt att han avslutar med att han alltid ska vara med oss, det är ett löfte som vi får vila på.

Jesus är uppstånden!

1Tidigt på morgonen efter sabbaten, medan det ännu var mörkt, kom Maria från Magdala ut till graven och fick se att stenen för ingången var borta. 2Hon sprang genast därifrån och kom och sade till Simon Petrus och den andre lärjungen, den som Jesus älskade: ”De har flyttat bort Herren ur graven, och vi vet inte var de har lagt honom.”3Petrus och den andre lärjungen begav sig då ut till graven.4De sprang båda två, men den andre lärjungen sprang fortare än Petrus och kom först fram till graven. 5Han lutade sig in och såg linnebindlarna ligga där men gick inte in.6Simon Petrus kom strax efter, och han gick in i graven. Han såg bindlarna ligga där, 7liksom duken som hade täckt huvudet, men den låg inte tillsammans med bindlarna utan hoprullad på ett ställe för sig. 8Då gick också den andre lärjungen in, han som hade kommit först till graven. Och han såg och trodde. 9Ännu hade de nämligen inte förstått skriftens ord att han måste uppstå från de döda.10Lärjungarna gick sedan hem igen.

11Men Maria stod och grät utanför graven. Gråtande lutade hon sig in 12och fick då se två änglar i vita kläder sitta där Jesu kropp hade legat, en vid huvudet och en vid fötterna.13Och de sade till henne: ”Varför gråter du, kvinna?” Hon svarade: ”De har flyttat bort min herre, och jag vet inte var de har lagt honom.” 14När hon hade sagt det vände hon sig om och såg Jesus stå där, men hon förstod inte att det var han. 15Jesus sade till henne: ”Varför gråter du, kvinna? Vem letar du efter?” Hon trodde att det var trädgårdsvakten och svarade: ”Om det är du som har burit bort honom, herre, så säg mig var du har lagt honom, så att jag kan hämta honom.” 16Jesus sade till henne: ”Maria.” Hon vände sig om och sade till honom: ”Rabbouni!” (det är hebreiska och betyder mästare). 17Jesus sade: ”Rör inte vid mig, jag har ännu inte stigit upp till min fader. Gå till mina bröder och säg dem att jag stiger upp till min fader och er fader, min Gud och er Gud.” 18Maria från Magdala gick då till lärjungarna och talade om för dem att hon hade sett Herren och att han hade sagt detta till henne.

Det som Jesus gjorde på korset och när han uppstod. Det är den viktigaste helgen i mitt liv. 

lördag 19 april 2014

Övervakningen!

Nästa dag – det var dagen efter förberedelsedagen – gick översteprästerna och fariseerna tillsammans till Pilatus och sade: ”Herre, vi har kommit att tänka på att när den där bedragaren ännu var i livet sade han: ’Efter tre dagar skall jag uppstå.’ Ge därför order om att graven bevakas under tre dagar, så att inte hans lärjungar kommer och rövar bort honom och sedan säger till folket att han har uppstått från de döda. Då blir det sista bedrägeriet värre än det första.” Pilatus svarade: ”Ni får en vaktstyrka. Gå och bevaka graven så gott ni kan.” De gav sig i väg och skyddade den genom att försegla stenen och sätta ut vakterna.
Matteusevangeliet 27:62-66

fredag 18 april 2014

Gravläggningen!

Nu fanns det en rådsherre vid namn Josef, en god och rättfärdig man som inte hade haft någon del i de andras beslut och åtgärder. Han var från Arimataia, en stad i Judeen, och han väntade på Guds rike. Josef gick till Pilatus och bad att få Jesu kropp. Han tog ner den, svepte den i linnetyg och lade den i en klippgrav där ännu ingen hade blivit lagd. Det var förberedelsedag, och sabbaten skulle just börja.
Lukasevangeliet 23:50-56

När Jesus dog på korset så var det många av hans följeslagare som blev otroligt rädda och låste in sig i ett hus och gömde sig. Det gjorde inte Josef från Arimataia. Han ville att Jesus skulle få en värdig begravning och kanske hade han hört Jesus berätta om vad som skulle hända på den tredje dagen. 



Korsfästelsen!

När de förde bort honom hejdade de en man från Kyrene som hette Simon och som var på väg in från landet och lät honom ta korset på sig och bära det efter Jesus. En stor folkmassa följde med, och kvinnor som sörjde och klagade över honom. Jesus vände sig om och sade till dem: ”Jerusalems döttrar, gråt inte över mig, gråt över er själva och era barn. Det kommer en tid då man skall säga: Saliga de ofruktsamma, de moderliv som inte har fött och de bröst som inte har gett di. Då skall man säga till bergen: Fall över oss, och till höjderna: Dölj oss. Ty om man gör så med det gröna trädet, vad skall då inte ske med det förtorkade?”
De förde också ut två förbrytare för att avrätta dem tillsammans med honom. När de kom till den plats som kallas Skallen korsfäste de honom och förbrytarna, den ene till höger och den andre till vänster. Jesus sade: ”Fader, förlåt dem, de vet inte vad de gör.” De delade upp hans kläder och kastade lott om dem. Folket stod där och såg på. Rådsmedlemmarna hånade honom och sade: ”Andra har han hjälpt, nu får han hjälpa sig själv, om han är Guds Messias, den utvalde.” Också soldaterna gjorde narr av honom. De gick fram och räckte honom surt vin och sade: ”Om du är judarnas kung, så hjälp dig själv.” Det fanns också ett anslag ovanför honom: Det här är judarnas konung.
Den ene av förbrytarna som hängde där smädade honom och sade: ”Är inte du Messias? Hjälp då dig själv och oss.” Men då tillrättavisade honom den andre: ”Är du inte ens rädd för Gud, du som har fått samma straff? Vi har dömts med rätta, vi får vad vi har förtjänat. Men han har inte gjort något ont.” Och han sade: ”Jesus, tänk på mig när du kommer med ditt rike.” Jesus svarade: ”Sannerligen, redan i dag skall du vara med mig i paradiset.”
Det var nu kring sjätte timmen. Då blev det mörkt över hela jorden ända till nionde timmen,det var solen som förmörkades. Förhänget i templet brast mitt itu. Och Jesus ropade med hög röst: ”Fader, i dina händer lämnar jag min ande.” När han sagt detta slutade han att andas.
Officeren, som såg det som hände, prisade Gud och sade: ”Han var verkligen en rättfärdig man.” När folkmassan som samlats där som åskådare hade sett vad som hände, vände de hemåt och slog med händerna mot bröstet. Men alla hans vänner, och bland dem kvinnorna som hade följt med honom från Galileen, stod på avstånd och såg alltsammans.
                                                             Lukasevangeliet 23:26-49
                         Det var då som Jesus dog för dina synder!

Rättegången!

De som hade gripit Jesus förde honom till översteprästen Kajafas, där de skriftlärda och de äldste hade samlats. Petrus följde efter på avstånd, ända till översteprästens palats. Där gick han in på gården och satte sig bland tjänarna för att se hur det skulle sluta. Översteprästerna och hela rådet sökte få fram något falskt vittnesmål mot Jesus så att de kunde döma honom till döden, men de lyckades inte trots att det uppträdde många falska vittnen. Till sist trädde det fram två som påstod att han hade sagt: ”Jag kan riva ner Guds tempel och bygga upp det igen inom tre dagar.” Då reste sig översteprästen och frågade: ”Har du inget att svara på deras beskyllningar?” Men Jesus teg. Och översteprästen sade: ”Jag besvär dig vid den levande Gudens namn att säga oss om du är Messias, Guds son.” Jesus svarade: ”Du har själv sagt det. Men jag säger er: efter detta skall ni få se Människosonen sitta på Maktens högra sida och komma på himlens moln.” Då slet översteprästen sönder sina kläder och sade: ”Han har hädat. Vad skall vi nu med vittnen till? Ni har själva hört hädelsen. Vad säger ni?” De svarade: ”Han förtjänar döden.” Då spottade de honom i ansiktet och slog honom, och några gav honom örfilar och sade: ”Visa att du är en profet, Messias: vem var det som slog dig?”
Matteusevangeliet 26:57-68


Jesus ställdes nu inför ståthållaren. Denne frågade honom: ”Du är alltså judarnas kung?” Jesus svarade: ”Du själv säger det.” Och när han anklagades av översteprästerna och de äldste svarade han inte. Då sade Pilatus till honom: ”Hör du inte vad de beskyller dig för?”Men han svarade inte på en enda fråga, och ståthållaren blev mycket förvånad.Vid högtiden brukade ståthållaren frige en fånge efter folkets önskan. Det fanns just då en känd fånge som hette Jesus Barabbas. När folket nu var samlat frågade Pilatus: ”Vem vill ni att jag skall frige, Jesus Barabbas eller den Jesus som kallas Messias?” Han visste att det var av avund mot Jesus som man hade utlämnat honom. Medan han satt på domartribunen fick han detta bud från sin hustru: ”Du skall inte ha med den där rättfärdige mannen att göra. Jag har haft mardrömmar i natt för hans skull.” Men översteprästerna och de äldste övertalade folket att begära Barabbas fri och få Jesus dödad. Ståthållaren sade nu till dem: ”Vilken av de båda vill ni att jag skall frige?” De svarade: ”Barabbas.” Pilatus frågade: ”Vad skall jag då göra med den Jesus som kallas Messias?” Alla svarade: ”Han skall korsfästas!” Han frågade: ”Vad har han gjort för ont?” Men de ropade ännu högre: ”Han skall korsfästas!”
När Pilatus såg att ingenting hjälpte utan att oron bara blev värre, tog han vatten och sköljde sina händer inför folket och sade: ”Jag är oskyldig till den här mannens blod. Detta får bli er sak.” Men hela folket ropade: ”Hans blod må komma över oss och våra barn.” Då frigav han Barabbas, men Jesus lät han prygla och utlämnade honom sedan till att korsfästas.
Matteusevangeliet 27:11-26
Pilatus ville egentligen inte döma Jesus till döden men han kände att han inte kunde stå emot vad folket och översteprästerna sa. 

torsdag 17 april 2014

Getsemane!

Sedan gick han ut ur staden och begav sig som vanligt till Olivberget, och lärjungarna följde med. När han kom dit sade han till dem: ”Be att ni inte utsätts för prövning.” Själv drog han sig undan ifrån dem, ungefär ett stenkast, föll på knä och bad: ”Fader, om du vill det, så ta bort denna bägare från mig. Men låt din vilja ske, inte min.” En ängel från himlen visade sig för honom och gav honom kraft. I sin ångest bad han allt ivrigare, och svetten droppade som blod ner på marken. När han steg upp från bönen och kom tillbaka till lärjungarna fann han att de hade somnat, tyngda av sorg, och han sade till dem: ”Hur kan ni sova! Stig upp och be att ni inte utsätts för prövning.
Lukasevangeliet 22:39-46

Man har kunnat observera att när en människa har dödsångest så kan dom svettas blod, det är den starkaste ångesten man kan ha, och den hade Jesus. Han hade den för din skull!

Medan han ännu talade kom det en stor skara människor. Han som hette Judas, en av de tolv, visade vägen, och han gick fram till Jesus för att kyssa honom. Jesus sade till honom: ”Judas, förråder du Människosonen med en kyss?” När de som var med Jesus såg vad som skulle hända sade de: ”Herre, skall vi ta till våra svärd?” Och en av dem slog till mot översteprästens tjänare och högg av honom högra örat. Men då sade Jesus: ”Nu räcker det.” Och han rörde vid mannens öra och läkte honom. Sedan sade Jesus till de överstepräster och officerare vid tempelvakten och äldste som hade kommit dit för att gripa honom: ”Som mot en rövare har ni gått ut med svärd och påkar. Dag efter dag var jag hos er i templet, och ni lyfte inte er hand mot mig. Men detta är er stund, nu har mörkret makten.”
Lukasevangeliet 22:47-53

När Judas förrådde Jesus och när soldaterna grep honom så högg en av lärjungarna av en av soldaternas öra. Vad gjorde Jesus då? Jo han helade hans öra trots att den soldaten ville honom ont. 


Sista måltiden!

"Medan de åt tog Jesus ett bröd, och efter att ha läst tackbönen bröt han det, gav åt sina lärjungar och sade: ”Tag och ät, detta är min kropp.” Och han tog en bägare, och efter att ha tackat Gud gav han den åt dem och sade: ”Drick av den alla. Detta är mitt blod, förbundsblodet som blir utgjutet för många till syndernas förlåtelse. Jag säger er: nu kommer jag inte att dricka av det som vinstocken ger förrän den dag då jag dricker det nya vinet med er i min faders rike.”
Matteusevangeliet 26:26-29

Det här var den sista måltiden som Jesus hade med sina lärjungar innan han blev gripen och korsfäst. Vi minns den här sista måltiden när vi firar nattvarden i kyrkan, att fira nattvarden är inte bara en symbol man tar emot Jesus på riktigt. 


onsdag 16 april 2014

Judas Iskariot!

Onsdagen var den dag som Judas tog beslutet att förråda Jesus, det kan vara ganska svårt att förstå vad Judas egentligen gjorde, han hade ju umgåtts med Jesus i ca tre års tid. Jesus var förberedd på det men de andra lärjungarna måste ha varit extremt chockade över att Judas förrådde Jesus bara för pengar. 

"Då gick en av de tolv, han som hette Judas Iskariot, till översteprästerna och sade: Vad vill ni ge mig om jag utlämnar honom åt er? De räknade upp trettio silvermynt åt honom. Från det ögonblicket sökte han efter ett lämpligt tillfälle att utlämna honom."
Matteusevangeliet 26:14-16



-Maja

Förutsägelser om Jesus!


"Han blev pinad för våra brott,
sargad för våra synder,
han tuktades för att vi skulle helas,
hans sår gav oss bot.
Vi gick alla vilse som får,
var och en tog sin egen väg,
men Herren lät vår skuld drabba honom."
Jesaja 53:5-6

Jesaja var en profet som levde ca 700 år innan Jesus var född. Han förutspådde många saker gällande Jesus, och en av de mest kända är Herrens lidande tjänare som står ovan. Här beskriver han hur någon kommer att pinas för att vi ska få våra synder förlåtna.

Jesus berättade själv för lärjungarna att han skulle bli dödad och sen återuppstå på tredje dagen. 

"Under vandringen upp mot Jerusalem samlade Jesus de tolv lärjungarna omkring sig och sade till dem på vägen: ”Vi går nu upp till Jerusalem. Människosonen skall utlämnas åt översteprästerna och de skriftlärda, och de skall döma honom till döden och utlämna honom åt hedningarna för att han skall hånas och pryglas och bli korsfäst, och på den tredje dagen skall han uppstå.”
Matteusevangeliet 20:17-19


-Maja

tisdag 15 april 2014

Påsken!

Påsken är kristendomens absolut största högtid, för det var då som Jesus dog och uppstod för våra synder. Så jag tänkte skriva om vad som hände under de olika dagarna i påsken med start imorgon.



-Maja
                                                               

söndag 13 april 2014

Veckans bibelord!

"Vi vet att Gud på alla sätt hjälper dem som älskar honom att nå det goda, 
dem som han har kallat efter sin plan."
Romarbrevet 8:28

Att vara kristen är inte alltid en dans på rosor, det kan vara jobbigt ibland man kan få höra jobbiga kommentarer i skolan eller på jobbet och man kan känna att det är jobbigt att vara annorlunda.
 Men vi vet att vi har Gud med oss, han vill hjälpa oss att bli lyckliga och han vill hjälpa oss att bli den personen som han vill att vi ska bli. Han vill att vi ska vara som blommor som blommat ut och sluta att bara vara knoppar, för han kan ha större planer för ditt liv och för vem du är än du själv kan förstå.  

-Maja

tisdag 8 april 2014

Stilla!


Ibland kan det vara viktigt att bara vara stilla inför Gud och lyssna till honom. 

söndag 6 april 2014

Veckans bibelord!

"Era prövningar har inte varit övermänskliga. Gud är trofast och skall inte låta er prövas över förmåga: när han sänder prövningen visar han också en utväg, så att ni kommer igenom den."
Första Korinthierbrevet 10:13

Jag brukar ofta be Gud att förändra mig till det bättre, att jag vill bli mer lik honom i mitt sätt att vara och se på andra människor. Det som jag kanske inte var lika mycket beredd på att var att jag förändrades. Det var jobbigt och svårt med förändringarna och det kändes som att hela världen var upp och ner för min livssyn förändrades. Gud har visat mig hur jag skulle komma igenom den prövningen i livet och det blev en bra förändring, trots att det stundtals kan vara svårt.

söndag 30 mars 2014

Veckans bibelord!

"Därför säger jag er nu: lämna de här männen ifred och låt dem gå. Om detta är människors påfund och verk försvinner det av sig självt. Men är det från Gud, då kan ni inte krossa dem. Det kan visa sig att ni kämpar mot Gud själv." 
Apostlagärningarna 5:38-39

Detta sades för ca 2000 år sedan, och det handlar om kristendomen. Att den kristna tron har vuxit sig så starkt är för mig ett tecken på att vi har Gud med oss. 

söndag 23 mars 2014

Veckans bibelord!

"Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig, din käpp och din stav gör mig trygg."
Psaltaren 23:4

Gud ger mig trygghet i livet för jag litar på att han tar hand om mig. 

tisdag 18 mars 2014

Det flödar glädje!


Vilken stor lycka att få säga att man har sitt namn skrivet i Livets bok!

söndag 16 mars 2014

Veckans bibelord!

"Nu väntar Herren på att få visa er nåd, nu vill han uppenbara sin höghet genom att förbarma sig över er. Ty Herren är en rättvis Gud, lyckliga de som sätter sitt hopp till honom!"
Jesaja 30:18

Gud vill ge oss nåd och han vill förlåta oss för allt dumt som vi gjort.  Under dom perioder som jag är lyckligast, det är dom perioderna jag står Gud nära. 

söndag 9 mars 2014

Veckans bibelord!

"I honom och genom hans blod har vi friköpts och fått förlåtelse för våra överträdelser - så rik är den nåd med vilken Gud har låtit all vishet och klokhet flöda över oss."
Efesierbrevet 1:7-8

Guds nåd är extremt stor, han valde att dö för att våra synder ska bli förlåtna. Vilken underbar nåd!

söndag 2 mars 2014

Veckans bibelord!

"Den som är störst bland er skall vara de andras tjänare. Den som upphöjer sig skall bli förödmjukad, och den som ödmjukar sig skall bli upphöjd. "
Matteusevangeliet 23:11-12

Igenom hela bibeln så står det mycket om att det är viktigt att vara ödmjuk. Att vara ödmjuk kan vara svårt, men när man blir ödmjuk så tror jag att man kommer att uppskatta mer av livet. Att sätta andra före sig själv och att inte upphöja sig själv gör att man själv blir upphöjd. 

söndag 23 februari 2014

Veckans bibelord!

"Arbeta inte för den föda som är förgänglig utan för den föda som består och skänker evigt liv och som Människosonen skall ge er."
Johannesevangeliet 6:27

Det är lätt att ibland fokusera väldigt mycket på världsliga saker som pengar och andra materiella saker. Jesus pratar mycket om att vi inte ska arbeta för saker som inte är viktiga utan istället lägga tiden på honom och våra medmänniskor. 

fredag 21 februari 2014

Gud vill ha HELA dig

Igår var jag iväg på en liten spontantripp till ett läger för att hälsa på allt fint folk och även vara med under andakten som hölls på kvällen. Då var det några ledare och deltagare som berättade vittnesbörd från sina liv och det var framförallt en mening som en tjej sa som betydde mycket för mig. Det var: Gud vill ha hela mig. Även alla fel och brister jag kan tänkas ha. Det talade rakt in i mitt hjärta.

För som en del av er kanske redan vet trillade jag för 10 månader sen och slog i huvudet och har fått en skada/sjukdom (eller vad man nu ska kalla det) som kallas hjärntrötthet. Vilket gör att jag inte klarar av samma saker som jag klarade förut. Jag är bra mycket tröttare, har huvudvärk, har svårt med koncentration, minne, stress, ljud och intryck. Det har gjort att allt som jag sysslade med förut har jag tvingats sluta med. Jag klarar det helt enkelt inte.

Jag har inte orkat gå i skolan, leda barngruppen i kyrkan, vara med på ungdomsgruppens träffar, gå på söndags gudstjänst, spela saxofon, träna, kolla på en film, dunka loss till hög musik eller bara sätta ingång lugn lovsång och bara njuta. Träffa kompisar när som helst eller kunnat på åka på massa läger.

Fast denna tiden har varit jobbig har jag fått se att Gud fortfarande använder mig. Jag har bett över att få bli använd och han har använt mig, där jag har befunnit mig. Jag har blivit använd även under de stunder som jag känt mig värdelös och jobbig. Men ändå har jag känt att hjärntröttheten drar ner mig. Att jag är som en sämre variant av den vanliga Lollo. Och att Gud inte kan använda hela mig.

Men så vill inte Gud att vi ska tänka. För det stämmer inte! Vi är inte sämre för att vi har fel, brister eller skador. För Gud älskar hela oss och han vill ha HELA oss! Han vill ha HELA dig och HELA mig! Min hjärntrötthet gör mig inte till en sämre person. Den gör mig inte mindre användbar för Gud. Den gör mig inte eller mindre älskad. Och det gör inte heller några av dina fel eller brister.

Den meningen som tjejen sa under hennes vittnesbörd fick mig att inse det.  Att Gud vill ha HELA mig! Inte bara mina bra sidor och talanger utan även mina fel och brister. Han vill ha allt som jag är. Och allt som följer med mig. För det är HELA mig Gud vill ha.

Så glöm inte det. Du behöver inte ändra dig och ska framför allt inte se ner på dig själv. För Gud älskar dig som du är och vill ha HELA dig!



- lollo

söndag 16 februari 2014

Veckans bibelord!

"Allt förmår jag i honom som ger mig kraft."
Filipperbrevet 4:13

Det är viktigt att lita på Gud i allt, och att ta emot hans hjälp med det man gör i livet. Han vill ge oss sin kraft så att vi ska klara av saker. Jag har märkt att saker som jag aldrig trodde jag skulle klara mig igenom gick bra med Guds hjälp. 

söndag 9 februari 2014

Veckans bibelord!

"Herren är min herde, mig skall inget fattas"
Psaltaren 23:1

Herren är min herde, fåren följer sin herde och litar på honom. I bibeln beskrivs Gud ofta som den goda herden som vallar fåren (människorna). Och jag litar på att när jag följer Gud så ska jag ha allt det jag behöver, jag saknar ingenting för han ger mig allt jag behöver. 

söndag 2 februari 2014

Veckans bibelord!

"Be ständigt."
1 Thessalonikerbrevet 5:17

Att ständigt be till Gud tror inte jag betyder att man konstant ska sitta och blunda med knäppta händer och sen högt be en bön. Jag tror att det handlar om att ha med Gud i allt man gör, när du umgås med dina vänner så kan man ju prata med Gud också. När du ska göra det där matteprovet, be Gud om hjälp. När du ska sjunga den där sången så sjung för Gud. Det gör att man kommer närmre Gud!

söndag 26 januari 2014

Veckans bibelord!

Och vi har lärt känna den kärlek Gud har till oss, och tror på den. Gud är kärlek, och den som förblir i kärleken förblir i Gud och Gud i honom. I detta har kärleken nått sin fullhet hos oss att vi kan vara frimodiga på domens dag. 
1 Johannesbrevet 4:16-18

Jag har lärt känna Guds kärlek och jag tror att Gud älskar alla människor. Någonting som Gud verkligen pratar mycket om är vikten av att älska andra människor. Om man älskar andra människor så förblir man i Gud och förblir man i Gud så älskar man andra människor. 

söndag 19 januari 2014

Veckans bibelord!

"Han tröstar oss i alla våra svårigheter, så att vi med den tröst vi själva får av Gud kan trösta var och en som har det svårt."
Andra Korinthierbrevet 1:4

Jag tror att Gud tröstar oss på två olika sätt, han tröstar direkt från sig själv och han kan ta hjälp av andra människor. Det ser jag som en uppmaning till oss, att finnas där för andra människor precis som Gud finns där för oss. 

torsdag 16 januari 2014

Lita på Gud!

Att lita på Gud kan väldigt ofta vara en utmaning, iallafall för mig! Men när jag väl vågar lita helt på Gud så känner jag mig mer lugn och avslappnad, på något sätt så känns det nästan som att jag har mer kontroll för då finns alltid Gud där för att fånga mig när jag faller. Och Gud är inte heller en Gud som lämnar oss i sticket, utan han förändrar saker i våra liv till det bättre.

"Lägg ditt liv i Herrens hand. Lita på honom, han kommer att handla."
Psaltaren 37:5

söndag 12 januari 2014

Veckans bibelord!

"Och Gud sade: Jag är Gud, din fars Gud. Var inte rädd att fara till Egypten, ty där skall jag göra dig till ett stort folk. Jag skall själv fara till Egypten tillsammans med dig, och jag skall själv föra dig därifrån. Och Josef skall bli den som sluter dina ögon."

1 Mosebok 46:3-4

Ibland kan Guds vägar kännas jobbiga och väldigt osäkra precis som det var för Jakob i den här versen. Men Gud lovade att vara med honom på samma sätt så har han lovat att vara med oss. 

söndag 5 januari 2014

Veckans bibelord!

"Var glada över hoppet om att till slut räddas för evigt. Var uthålliga när ni får lida, och be ständigt."
Romarbrevet 12:12